TULEVIA TAPAHTUMIA:

Valkeakosken Navigaatioseura Ry viettää 50 juhlavuottaan!

Historiaa lyhyesti

Valkeakosken seudun navigaatioseuran perustava kokous pidettiin 14.04.1969. Seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Seppo Kallakari. Navigaatioliitto, joka puolestaan on perustettu vuonna 1958, myönsi seurallemme seuranumeron 24, joten hyvissä ajoissa oltiin liikkeellä.

Seuran perustaminen Valkeakoskelle tuli ajankohtaiseksi, kun laivurikurssia johtanut Komentaja-kapteeni Erkki Uosukkainen ja Maisteri Esko Innonmaa esittivät Seppo Kalkarille asian Navigaatioseuran perustamisesta Valkeakoskelle. Seuran tarkoituksena on edistää merenkulun harrastusta ja liikennekulttuuria.

Vuonna 1978 seuramme edustajat neuvottelivat Wellamo-laivan pelastamisesta. Laiva makasi Tervasaaren telakalla joutilaana ja kaipasi pikaista kunnostamista. Tarkoituksena oli saada "elävä museo" kanavan rantaan, hanke kaatui rahapulaan. 1983 laiva myytiin yksityishenkilölle Saarikyliin, josta se palasi myöhemmin takaisin Valkeakoskelle.

HUOM!!

Venepaikkojen uusi varausjärjestelmä löytyy TÄSTÄ.