Tulevan veneilykauden alkaessa kaupunki ottaa käyttöön venepaikkojen sähköisen varausjärjestelmän. Varausjärjestelmän piiriin tulevat niinkesäpaikat kuin talvisäilytyspaikatkin. Eli jatkossa paperisia laskuja venepaikkojen osalta ei enää automaattisesti toimiteta.
Varauspalvelu toimii ns. verkkokauppa-periaatteella ja on selkeä käyttää. Palveluun kirjaudutaan sisään luomalla käyttäjätunnus ja tähän tarvitaan myös sähköpostiosoite. Yksityiskohtaisemmat ohjeet venepaikkavarausten tekemisest löytyy itse palvelusta: https://valkeakoski.fi.venepaikat.f

Linkki löytyy myös Valkeakosken kaupungin sivuilta: www.valkeakoski.fi > Kulttuuri ja
vapaa-aika > Veneily > venepaikkojen varausjärjestelmä.

Ensisijaisesti venepaikkojen varaukset tulee tehdä ko. palvelun kautta ja varaus tapahtuu maksamalla paikka verkkopankkitunnusten avulla. Voit myös käydä varaamassa venepaikkasi kaupungintalon aulassa sijaitsevassa asiakaspalvelupisteessä (Sääksmäentie 2, avoinna virka-aikana klo 9-15).

Vuosittain edelliskautena venepaikan varanneilla on etuoikeus varata sama paikka uudestaan. Varauspalveluun kirjaudutaan sisään. UUDELLEEN VARAUKSET ON TEHTÄVÄ ILMOITETUISSA MÄÄRÄAJOISSA TAI MUUTEN PAIKKA MENETETÄÄN.

KESÄPAIKAT

Kesäpaikkojen (laituri- ja rantapaikat) vuosittaiset varaamisajat ovat tällähetkellä määritelty seuraavasti:
- UUDELLEENVARAUSJAKSO: 1. maaliskuuta - 14. huhtikuuta
- YLEINEN VARAUSJAKSO: 1. maaliskuuta - 31. lokakuuta

(sillä hetkellä vapaana olevat paikat. Uudelleenvarausjaksolta vapautuneita paikkoja voidaanvarata 15. huhtikuuta lähtien)

Mikäli et halua uusia paikkavaraustasi, ei sen eteen tarvitse tehdä toimia -paikka vapautuu automaattisesti muiden varattavaksi 15. huhtikuuta lähtien.

TALVISÄILYTYSPAIKAT

- UUDELLEENVARAUSJAKSO: 1. elokuuta - 30. syyskuuta

- YLEINEN VARAUSJAKSO: 1. elokuuta - 31. tammikuuta

(sillä hetkellä vapaana olevat paikat. Uudelleenvarausjaksolta vapautuneita paikkoja voidaan varata 1. lokakuuta lähtien)

Venepaikan varaajan on huolehdittava ja varmistettava henkilökohtaisesti veneensä sopivuus varaamaansa paikkaan; erityisesti kannattaa huomioida veneen leveys. Ja esimerkiksi poijupaikoissahuomioitavaa on, että poiju pohjapainoineen on venepaikkavaraajan vastuulla.Kyseisen kauden (kesä-/talvipaikat) aikana tapahtuvat muutokset on tehtävä asiakaspalvelupisteessä.

Kaupungilla ei ole enää tarjota satamavalvojan palveluja. Venelaitureiden ja satamien kunnossapidollise tehtävät on siirretty katujen kunnossapidon työjohtajalle, joka vastaa
virka-aikana numerosta 040 - 335 6891. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisiin asioihin vastaa tekninen päivystäjä numerosta 040 - 335 7717.

LINKKI VARAUSJÄRJESTELMÄÄN.